Вимоги жителів Києва опозиція передасть президенту Януковичу – Арсеній Яценюк на зборах громади біля КМДА

Вимоги жителів Києва опозиція передасть президенту Януковичу – Арсеній Яценюк на зборах громади біля КМДА

11:06, 02 жовтень 2013

Вимоги київської громади, які підтримали загальні збори киян біля будівлі Київради, опозиція передасть президенту Януковичу.

Про це під час зборів заявив голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Зокрема, збори підтримали рішення звернутися до Ради Європи та інших міжнародних організацій щодо порушення права на місцеве самоврядування в місті Києві: «Ця біда не тільки в Києві. Влада відмовляється проводити вибори всюди, де немає мера, тому що вони знають, що програють Київ, Миколаїв, Чернівці, програють усі обласні центри. І вони програють президентські вибори 2015 року».

Також Арсеній Яценюк виніс на розгляд зборів рішення про звернення до міжнародних організацій про визнання нелегітимним цього складу Київради.

«Ми вимагаємо проведення мера Києва і Київської міськради, яка буде турбуватися про місто, а не про свої кишені», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він також звернувся до учасників зборів вимогу заборони підвищення цін та тарифів в секторі ЖКГ, проїзді в громадському транспорті «і вимогу до Попова і до КМДА профінансувати всі витрати до кінця поточного року, всі пенсії й заробітні плати, - а це зарплата вчителів і лікарів, забезпечити безкоштовну медицину і освіту, як вони обіцяють».

Усі рішення були прийняті одностайно.

«Ці рішення ми передамо Віктору Януковичу і додатково озвучимо їх в стінах Верховної Ради», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Ми будемо далі злагоджено і спільно з вами діяти для проведення виборів, для боротьби з тими, хто грабують Київ, а не думають про киян. Для того, щоб в Україні панувало право громадян обирати собі владу і мати відповідальну владу. Щоб коли ми платимо податки, нам ремонтують за це дороги, наші діти ходять до школи та дитсадка за ті кошти, які є в бюджеті, а не ті, які витягують з кишені малозабезпечених сімей. Коли ми платимо податки в Києві, ми вимагаємо, щоб ті, хто призначений до роботи на киян, працювали саме на киян», - підкреслив голова Політради «Батьківщини».

Він також нагадав, що єдиний кандидат від опозиції Юрій Левченко виграв вибори у 223 окрузі. Арсеній Яценюк закликав підтримати опозицію на виборах 15 грудня: «Прошу прийти на виборчу дільницю, підтримати опозицію і ще раз показати, кому належить Київ. Київ належить киянам, а кияни підтримують опозицію, так само, як підтримали на виборах 2012 року».

«Перший крок до нашої перемоги – це буде перемога у 223-му окрузі нашого побратима Юрія Левченка», - додав він.

«Разом ми доб'ємось того, що в Києві буде київський мер і міська рада, що в Києві буде перший крок до перемоги над режимом Віктора Януковича і перший крок до того, щоб українська європейська держава встала з колін і сказала – ми перемогли», - сказав Арсеній Яценюк.