Арсеній Яценюк разом із дружиною побували на творчому вечорі Ліни Костенко

Арсеній Яценюк разом із дружиною побували на творчому вечорі Ліни Костенко

11:32, 01 лютий 2011

Подружжя Яценюків відвідало творчий вечір Ліни Костенко. 31 січня у Київському театрі ім. Івана Франка письменниця презентувала свою прозу – книгу «Записки українського самашедшего». Це її перша книга після 20 років мовчання і перший прозовий твір.

Після закінчення вечора Арсеній та Терезія Яценюки привітали поетесу букетом троянд, заради чого майже півтори години вистояли разом із усіма гостями у черзі.

Арсеній Яценюк подякував Ліні Костенко за надзвичайний вечір і сказав, що вражений її енергетикою і силою слова. Подружжя Яценюків побажало письменниці здоров’я і творчого довголіття.

В інтерв’ю газеті «День» Арсеній Яценюк зазначив: «Так сталося, що останній тиждень у нас із дружиною був тижнем духовного наповнення. Минулого вівторка ми були запрошені Марією Матіос на гастрольний показ вистави «Нація» Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка. Сьогодні — творчій вечір, презентація роману «Записки українського самашедшего» Ліни Костенко. Все це — невичерпне джерело енергії. Головне, щоб ця енергія досягнула серця й розуму всіх українців. Так, сьогодні зал був переповнений, але цього надзвичайно мало, щоб у країні дійсно відбулися зміни. Сьогодні Ліна Василівна сказала сакраментальну фразу (відповідь на запитання, що робити Україні й українцям?): «Я знаю що робити — я це роблю все життя». Я можу лише додати — бажано, щоб кожен знав, що робити, і робив своє. Тоді Україна відбудеться».