Уряд України створив комітет із запровадження персональних і секторальних санкцій проти Російської Федерації

Уряд України створив комітет із запровадження персональних і секторальних санкцій проти Російської Федерації

13:03, 23 липень 2014

Урядом України створений комітет щодо запровадження санкцій проти Російської Федерації. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив протягом десяти днів подати на розгляд Кабінету Міністрів перелік персональних і секторальних санкцій проти юридичних і фізичних осіб Росії, які підтримують тероризм в Україні. Про це Глава Уряду повідомив на засіданні Кабінету Міністрів України в середу, 23 липня.

Він повідомив, що до складу комітету ввійшли Міністерство закордонних справ, Міністерство юстиції, економічний і фінансовий блок Уряду, силові і правоохоронні структури.

«Україна введе санкції по відношенню до кожної фізичної особи, яка має паспорт громадянина Російської Федерації і підтримує терористів і сепаратистів в Україні - чи прямо, чи опосередковано», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Комітет бере в своє провадження перелік всіх компаній, які є резидентами Російської Федерації і які напряму або опосередковано фінансують тероризм і бандитизм на території України, які підтримували анексію Криму як фінансово, так і через ті адміністративні важелі впливу, які були в повноваженні відповідних осіб», - повідомив він.

Арсеній Яценюк пояснив, що йдеться про персональні санкції щодо фізичних осіб, «в тому числі і посадовців Російської Федерації, причетних до зазіхання на територіальну цілісність і незалежність української держави, до тероризму і його фінансування та підтримки і створення незаконних збройних формувань на території України».

Крім того, йдеться про секторальні санкції щодо «конкретних компаній і суб’єктів публічного права, які прямо або опосередковано підтримували бандитів і терористів, надавали їм фінансове і економічне сприяння».

«Окреме питання – це постачання зброї з боку Російської Федерації на територію України, зброї, з якої вбивають українців, з якої, вірогідно, збили літак «Малайзійських авіаліній», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він доручив комітету протягом десяти днів внести на розгляд Уряду перелік персональних і секторальних санкцій проти юридичних і фізичних осіб Російської Федерації, «які підтримують і фінансують тероризм в Україні і зазіхають на територіальну цілісність і незалежність української держави».