Арсеній Яценюк доручив створити спеціальну слідчу комісію щодо розслідування фінансування сепаратизму

Арсеній Яценюк доручив створити спеціальну слідчу комісію щодо розслідування фінансування сепаратизму

13:17, 23 липень 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив створити спеціальну слідчу комісію щодо розслідування причетності народних депутатів, інших посадових осіб, фізичних осіб і компаній до фінансування тероризму і сепаратизму. Про це Глава Уряду повідомив у середу, 23 липня, на засіданні Уряду України.

Арсеній Яценюк нагадав, що набув чинності закон України про внесення змін до Кримінального кодексу України про підвищення відповідальності за фінансування сепаратизму.

Глава Уряду звернувся до Міністерства внутрішніх справ України разом зі Службою безпеки України і Генеральною прокуратурою створити спеціальну слідчу комісію щодо «розслідування причетності як народних депутатів України, так і будь-яких інших посадових осіб, фізичних осіб і компаній до фінансування тероризму і сепаратизму».

«Спеціальній слідчій комісії невідкладно розпочати роботу щодо притягнення до кримінальної відповідальності всіх, хто платить гроші за те, щоб вбивали українських військових та знищували українську незалежність, всіх, хто працює проти України. Всіх - за законом до відповідальності», – підкреслив Арсеній Яценюк.

«Для цього є всі правові інструменти», - наголосив він.

Глава Уряду доручив Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову відповідно до закону очолити цю комісію.