Виділення чергового траншу МВФ допоможе Нацбанку втримати валютно-курсову стабільність

Виділення чергового траншу МВФ допоможе Нацбанку втримати валютно-курсову стабільність

12:15, 19 серпень 2014

Уряд сподівається, що 29 серпня Рада директорів Міжнародного валютного фонду  розгляне питання про виділення Україні чергового траншу. Про це повідомив  журналістам Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у вівторок, 19 серпня, перед зустріччю із представниками найбільших сільськогосподарських товаровиробників України, яка відбулася на Черкащині в рамках круглого столу «Основні аспекти Урядового пакету комплексних змін у податковій системі (Концепції реформування податкової системи України)».

«Сподіваюся, що в кінці цього місяця, 29 числа, Рада директорів МВФ прийме рішення про подальше виділення коштів Україні», - зазначив Арсеній Яценюк.

За його словами, це дозволить Національному банку України втримувати валютно-курсову стабільність.

Арсеній Яценюк наголосив, що Уряд робить все можливе для стабілізації ситуації в Україні. 

Він підкреслив, що у цих умовах, у яких зараз доводиться жити нашій країні, інвесторів залучати досить важко. «Таких умов ми ніколи не мали за всю історію України», - заявив Прем’єр-міністр.

Саме тому Уряд працює над залученням додаткових коштів від Міжнародного валютного фонду і Світового банку, «щоб утримувати хитку стабільність». Прем’єр-міністр повідомив, що між Урядом і МВФ досягнута домовленість про подальше виділення коштів Міжнародного валютного фонду.