Росія хоче знищити Україну не тільки політично, але й економічно, - Арсеній Яценюк

Росія хоче знищити Україну не тільки політично, але й економічно, - Арсеній Яценюк

15:07, 19 серпень 2014

Російська Федерація, яка перетворилася з країни-сусіда на країну-ворога, ставить за мету знищити Україну як політично, так і економічно. Про це заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у вівторок, 19 серпня, під час зустрічі з представниками найбільших сільськогосподарських товаровиробників України, яка відбулася на Черкащині в рамках круглого столу «Основні аспекти Урядового пакета комплексних змін у податковій системі (Концепції реформування податкової системи України)».

«Ви розумієте, що робить Росія? Вона не просто робить військову інтервенцію, вона не просто робить політичну інтервенцію. Вона, в першу чергу, робить економічне знищення і політичне знищення України», - заявив Глава Уряду.

За його словами, у результаті таких дій російської сторони Україна переживає дуже складні часи, оскільки бомбардуванню піддаються мирне населення, об'єкти інфраструктури, шахти, заводи тощо. «Причому йде цільове бомбардування з тією метою, щоби повністю вибити економічну основу розвитку», - додав Прем’єр-міністр.

«Ситуація надскладна в Україні. У мене навіть немає простих фраз, як її описати. Сказати, що вона складна, - це нічого не сказати. Війна, жертви, трагедії, сусід, який ніякий не сусід, який з сусіда перетворився на ворога - і треба також речі називати своїми іменами, - який зазіхає на країну, на нашу землю, на ваш бізнес», - заявив Прем’єр-міністр України.

Як зазначив Арсеній Яценюк, Україна від агресії Росії зазнала серйозних збитків. «Якщо ми раніше рахували, що на відновлення Донбасу за першими прикидками треба 8 мільярдів гривень, то як би не сталося так, що треба 8 мільярдів доларів. Шахти топлять спеціально. Алчевськ бомблять четвертий день підряд, а там батареї – це коксохім. Якщо батарею потушили, її потім запустити практично неможливо. Якщо розбили коксохім – немає куди дівати коксуюче вугілля, немає яким чином виплавлять сталь. Тобто, йде цільова атака: вбивають людей і вбивають економіку», - сказав Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що Путін, ведучи війну на Сході, «бореться проти України в тому числі і задля того, щоб захопити території, завдяки яким можна годувати і заробляти». Вже зараз внаслідок російської військової інтервенції українські аграрії втратити частину врожаю, а це мільярди доларів. «Коли всі бачать, що російські танки, російська артилерія стріляє, російська агентура лазить по Донецьку і Луганську, ми втратили через них 15% валового збору врожаю (у Луганській і Донецькій областях – ред.). Персональна подяка Путіну - він особисто це зробив зі своїми бандитами».

Глава Уряду зазначив, що у цих складних обставинах важливо, щоб українці були єдині і боролися за мир: «Хлопці, треба вистояти. Вистояти можемо тільки разом».