Рецепт перемоги – в єдності всіх політичних сил

Рецепт перемоги – в єдності всіх політичних сил

16:52, 10 вересень 2014

Під час виборчого процесу всі політичні сили повинні об'єднатися задля проведення справжніх змін в країні і відстоювання здобутків, які український народ зробив на Майдані. Про це заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час позачергового з`їзду Політичної партії «Народний Фронт» в середу, 10 вересня.

«Рецепт нашої перемоги – в об'єднанні і єдності всіх політичних сил. Два роки тому ми об'єдналися як опозиція задля долі України, зараз ми повинні під час виборчого процесу об'єднатися задля проведення справжніх змін в країні і щоб відстояти здобутки, які, в першу чергу, український народ зробив на Майдані», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Так Бог розпорядився, що в кожного свій фронт. Наші вояки зі зброєю в руках, з силою і волею, без страху боролися і борються за Україну. І вони заслуговують на найвищу подяку й шану від нас і українського народу», – сказав він.

За словами Арсенія Яценюка, є фронт, який взяв на себе Уряд: «Думали, що Уряд протримається коротше, ніж уряди в ті часи, коли Україна здобувала крихку незалежність. Але ми також цей фронт пройшли. І підемо далі».

«У нас є фронт інтелектуалів, фронт освіти. Але найважливіше, що у нас є на наших фронтах, - це народ України. Кращого народу і сильнішої нації, ніж українська, немає», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Саме тому ми й називаємося «Народний Фронт». Без людей нічого не зробиш – жодних змін, жодних перемог. А наші люди, українці, довели, що здатні боротися і здатні перемагати»,  - сказав він.

Команда «Народного Фронту», за словами Арсенія Яценюка, різна: «Але в цьому і є сила цієї команди. Кожен відповідає за те, що вміє і що знає. Кожен відповідає за те, в чому він фахівець, в чому він найсильніший. А всі разом в цьому великому «Народному Фронті» ми відповідаємо за долю України. За долю країни, яка знаходиться сьогодні в війні».

Арсеній Яценюк зазначив, що на запитання, чи є «Народний Фронт» партією миру чи війни, відповідь наступна: «Звичайно, ми за мир. Тільки мир ніхто нікому не дарує. За мир треба боротися, його треба вибороти. І ми об'єднали тих людей, які здатні далі боротися».

Він зазначив, що «не має надмірних очікувань від цієї парламентської кампанії»: «Закон не змінений, правила залишилися ті ж, олігархія далі розставляє своїх людей у списки різних політичних партій. Але я впевнений в якості людей «Народного Фронту» і в тому, що кожна особистість, яка іде далі завершувати те, що ми розпочали, -  чесна, гідна і достойна».

За його словами, про якість людей, які зібралися на з’їзді «Народного Фронту», «не треба говорити, адже кожен сказав сам за себе»: «І не тільки сказав, а й - і в цьому суттєва наша відмінність – зробив».

«Ми несемо відповідальність за країну і за тих людей, які будуть змінювати країну. І ці люди пройшли випробування, кожен доказав діями», - сказав Арсеній Яценюк і нагадав, що 2012 року тодішня опозиція об’єдналася і сформувала найбільшу опозиційну фракцію: «В 2013 році ми розпочали акцію «Україна проти Януковича». В 2014 році народ України на Майдані і тодішня об'єднана українська опозиція змістили Віктора Януковича. І в цьому році ми підписали Угоду з Європейським Союзом, отримали кредити, отримали допомогу. І ми день за днем і крок за кроком робимо те, що необхідно. І будемо далі продовжувати це робити».

Він наголосив, що попереду багато викликів, «попереду непрості і складні часи»: «Але ми з вами вже багато пройшли. Немає сумнівів, що цією командою ми підемо далі і пройдемо все».

«Менше слів, а більше діл. Ми сформували сильну, нову команду «Народного Фронту». Кожен має свій фронт, кожен на ньому бореться. Основний здобуток України – це український народ, який очікує змін. Ми, як об'єднана команда, маємо священну відповідальність перед нашими людьми і цю відповідальність ми виконаємо», - сказав Арсеній Яценюк.