Наступного дня після ратифікації Уряд прийме рішення про імплементацію Угоди з ЄС, – Арсеній Яценюк

Наступного дня після ратифікації Уряд прийме рішення про імплементацію Угоди з ЄС, – Арсеній Яценюк

22:57, 15 вересень 2014

«Незалежно від будь-яких заяв, які лунають із різних столиць, у нас є тільки одна столиця – Київ. Уряд буде виконувати Угоду з першого дня», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у програмі “Свобода слова” на ICTV в понеділок, 15 вересня.

Глава Уряду підкреслив, що Угода про асоціацію з Європейським Союзом підписана, і «завтра цей договір буде ратифікований всім складом українського Парламенту»: «Сподіваюся, що завтра конституційна більшість народних депутатів України проголосує за те, щоб він став законом. Президент його підпише». 

«Уряд буде виконувати Угоду з першого дня (після ратифікації. – Ред.)», - наголосив Арсеній Яценюк і повідомив, що на 17 вересня заплановане засідання Уряду, де буде прийнято рішення про імплементацію Угоди з ЄС.

Він підкреслив, що Угода з ЄС – «це 700 сторінок плану реформ»: «Не треба видумувати велосипед, його видумали до нас. Сім років писалася ця угода. 700 сторінок не просто тексту, а конкретних кроків, які Україна повинна зробити в плані реформ». 

Він зазначив, що «Росія хотіла, щоб Угода не ратифікувалась у Парламенті»: «У цьому була мета. І друге – щоби змінити текст Угоди». 

«Текст угоди міняти ніхто не буде. Угода буде ратифікована», - підкреслив він.

Окрім того, нагадав Арсеній Яценюк, сьогодні Прем’єр-міністр РФ Дмитро Медвєдєв «заявив, що вони хочуть від українського Парламенту, щоб він прийняв якесь особливе рішення про відтермінування виконання Угоди»: «Хотів би офіційно заявити позицію Уряду України: ніхто ніяких рішень про те, що буде відтермінована імплементація Угоди, приймати не буде. І тут жодної дискусії з цього приводу немає».