Терезія Яценюк відвідала 21-й Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові»

Терезія Яценюк відвідала 21-й Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові»

18:34, 12 вересень 2014

У п’ятницю, 12 вересня, Голова Наглядової Ради Фонду «Відкрий Україну» Терезія Яценюк перебуває у Львові, де проходить 21-й Форум книговидавців.

Вона відвідала експозицію Форуму в Палаці мистецтв та завітала на стенди, де презентували свої книжки Сергій Жадан, Брати Капранови, Сашко Лірник та Іван Малкович.

Терезія Яценюк придбала книжки для дітей, сім’ї яких були змушені покинути Донбас через дії терористів і зараз тимчасово перебувають в одному з санаторіїв у Київській області. Дітей взяв під опіку Фонд «Відкрий Україну». Терезія Яценюк планує відвідати їх  після повернення з Форуму.

Також Голова Фонду «Відкрій Україну» долучилася до акції «Подаруй українську книжку українському Донбасу» та передала волонтерам книжки для центральної бібліотеки міста Артемівськ. 

Терезія Яценюк разом із Міністром культури Євгеном Нищуком та в.о. голови Львівської обласної державної адміністрації Юрієм Турянським відвідали Львівський військовий-клінічний госпіталь, де перебувають на лікуванні бійці АТО.

Відповідаючи на запитання журналістів під час Форуму, Терезія Яценюк зазначила, що важкі часи, які зараз переживає Україна, «об’єднали українців та розбудили в їхніх серцях почуття патріотизму». «Народ України став за ці півроку іншим, в нас народилося активне громадянське суспільство, волонтерські рухи. Ми стаємо свідками становлення української нації», - сказала вона.

Фонд «Відкрий Україну», який очолює Терезія Яценюк,  має окрему програму підтримки сучасної української літератури, в рамках якої надає гранти на переклад творів українських письменників. З початку існування програми було видано переклади понад 20 творів українських письменників, зокрема, Юрія Андруховича, Оксани Забужко, Марії Матіос, Сергія Жадана.

Також Фонд «Відкрий Україну» вже другий рік поспіть підтримує проведення Міжнародного книжкового «Форуму видавців у Львові», українській стенд на Книжковому салоні в Парижі та інші заходи в літературній сфері.