Уряд розпочинає широку програму кредитування на придбання котлів на альтернативному паливі

Уряд розпочинає широку програму кредитування на придбання котлів на альтернативному паливі

16:03, 23 вересень 2014

Уряд України разом із Ощадним банком України розпочинає широку програму кредитування на придбання котлів, що дозволить скоротити споживання природного газу. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на розширеному засіданні Уряду щодо підготовки до зимового періоду у вівторок, 23 вересня.

«Уряд буде компенсувати до 20% вартості котла», - підкреслив Глава Уряду

За словами Арсенія Яценюка, близько 33 тисяч домогосподарств можуть до кінця поточного року отримати і кредити, і урядову компенсацію на заміну котла.

Арсеній Яценюк також зазначив, що за останні півроку Уряд зробив “10 кроків з енергоефективності”, про які на засіданні Уряду доповів Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження: «Стимулювання заміщення котлів, спеціальний тариф, за яким хто чим менше споживає газу, тим більше отримує, інвестиційна програма, яка передбачає отримання компенсації, якщо нові котли споживають менше газу, ніж старі».

«Нарешті Агентство з енергоефективності почало займатися саме енергоефективністю, а не витрачанням коштів на енергоефективність», - додав Глава Уряду.