Уряд направить у всі регіони спеціальні групи для перевірки стану підготовки до зими

Уряд направить у всі регіони спеціальні групи для перевірки стану підготовки до зими

17:29, 23 вересень 2014

У вівторок, 23 вересня, відбулося розширене засідання Уряду України щодо підготовки до зимового періоду за участі голів державних обласних адміністрацій. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до керівників ОДА вжити заходів для економії палива та переходу на альтернативні джерела опалення.

«Нам треба буде з точки зору того, яка буде температура, приймати рішення про початок опалювального сезону. Економити треба – по-іншому ніяк не буде. І переходити на альтернативні джерела», - сказав Глава Уряду.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, відповідаючи на запитання після доповіді на засіданні Уряду, зазначив, що згідно з постановою Уряду, розподілення ліміту споживання газу між промисловими споживачами – це відповідальність обласних державних адміністрацій: «Ми розуміємо, що в певних випадках підприємство може зекономити 50% газу, в певних випадках – не більш ніж 10%. Тому необхідно, щоб підприємство та обласні адміністрації визначились, яка сума економії буде для кожного підприємства».

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман повідомив, що технічна підготовка до опалювального сезону, яку в надскладних умовах проводять області й міста, «знаходиться в достатньо пристойному стані»: «Усі заходи, які були заплановані містами, обласними адміністраціями, бюджетними установами, сьогодні виконуються. Приблизно це 90%».

Відповідно до доручення Прем’єр-міністра України, у всі регіони виїдуть спеціальні групи, які перевірять дані щодо підготовки до опалювального сезону, які представили ОДА, та попрацюють на місцях  для надання Уряду найбільш повної інформації.