До кінця року виділено 7 млн грн на протезування бійців АТО за кордоном – Парламент ухвалив урядовий закон

До кінця року виділено 7 млн грн на протезування бійців АТО за кордоном – Парламент ухвалив урядовий закон

13:31, 20 жовтень 2014

У понеділок, 20 жовтня, Верховна Рада України ухвалила урядовий проект змін до Державного бюджету щодо соціального захисту інвалідів, ветеранів та учасників антитерористичної операції (№5146), який дозволяє виділити 7 мільйонів гривень на протезування за кордоном.

Представляючи проект закону Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначив, що частина бійців АТО, які потребують протезування, отримують його в Україні, проте частині необхідно пройти операції за кордоном.

Він наголосив, що урядовий проект змін до Держбюджету дозволить виділити 7 мільйонів гривень до кінця поточного року на фінансування протезування за кордоном для учасників АТО.

Окрім того, 2 мільйона гривень виділяється на створену Державну службу з питань учасників та ветеранів антитерористичної операції, зокрема, для проведення державної реєстрації учасників АТО, аби «допомагати конкретно кожному військовослужбовцю, який підпадає під дію закону, щоби всім видати посвідчення учасників АТО і відповідно - забезпечити всі соціальні пільги і гарантії».