Регіони готові до опалювального сезону. Уряд виділив дотації на постачання газу – Арсеній Яценюк

Регіони готові до опалювального сезону. Уряд виділив дотації на постачання газу – Арсеній Яценюк

14:03, 22 жовтень 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив головам обласних державних адміністрацій забезпечити підключення тепла в регіонах. Про це він заявив у середу, 22 жовтня, на засіданні Кабінету міністрів у форматі селекторної наради з головами ОДА з питань початку опалювального сезону.

Арсеній Яценюк підкреслив, що згідно з отриманим звітом, всі області «на 100% готові до включення тепла». За його словами, шість областей вже зараз увімкнули опалення.

Із 26 жовтня, зазначив він, температурні режими підуть у «мінус»: «По всій Україні, за даними Гідрометцентру, середня температура буде нижче за 8 градусів. Це означає, що всі області повинні ввімкнути опалення».

Як повідомив Глава Уряду, незважаючи на те, що розрахунки за природний газ не здійснені, Уряд з центрального бюджету дав дотацію «і перерахував кошти на те, щоби «Нафтогаз» постачав газ».
 «Технічно ви готові. Газ ми забезпечили», - звернувся Арсеній Яценюк до керівників ОДА.

Він наголосив на необхідності приділити особливу увагу підключенню опалення в лікарнях, дитячих садках та школах: «Потрібен особливий контроль керівників обласних державних адміністрацій, керівників районів, щоби на технічному рівні було забезпечення підключення тепла».

Арсеній Яценюк звернувся до Віце-прем'єр-міністра України - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана раз на тиждень проводити селекторні наради з керівниками ОДА  для оперативного інформування, «як відбувається робота по забезпеченню теплом і світлом та  розрахунками за світло і тепло».