Юлія Тимошенко повинна бути вільна, а Україна має підписати Угоду з ЄС, – Арсеній Яценюк на мітингу біля Верховної Ради

Юлія Тимошенко повинна бути вільна, а Україна має підписати Угоду з ЄС, – Арсеній Яценюк на мітингу біля Верховної Ради

09:57, 07 листопад 2013

Під Верховною Радою триває десятитисячний мітинг опозиції. Сьогодні парламент розглядатиме закони, які можуть остаточно гарантувати підписання Україною Угоди про Асоціацію з ЄС.

Виступаючи перед учасниками мітингу, голова Політради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк наголосив: «Сьогодні ми зібралися для того, щоби в парламенті першим питанням розглядався законопроект, який дає можливість Юлії Тимошенко отримати медичну допомогу за кордоном, а Україні - підписати Угоду з нашими європейськими партнерами».

Він нагадав, що вчора на засіданні комітету "регіонали" провалили всі законопроекти, які можуть відкрити шлях до підписання Угоди з ЄС: «Але сьогодні ми будемо наполягати, щоб парламент розглянув їх, щоб Партія регіонів віддала за них голоси».

За словами Арсенія Яценюка, представники ПР «будуть тягнути час, відправляти закони на доопрацювання і не приймати остаточного рішення».

«Але ми наполягаємо на розгляді законів. Якщо закони не будуть підтримані – на створенні робочої групи і негайному внесенні законопроектів до парламенту для розгляду і позитивного голосування», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк зазначив, що до саміту у Вільнюсі залишилося менш як три тижні: «А до рішення наших європейських партнерів, чи бути нам частиною Європи, чи ні, - залишилося всього два тижні».

«Це рішення про долю 45-мільйонної країни. І Віктор Янукович повинен подолати свої страхи по відношенню до Юлії Тимошенко. Юлія Тимошенко повинна бути вільна, а Україна повинна підписати Угоду з ЄС», - підкреслив Арсеній Яценюк.