We have “YES” for Russia, except three “No”

We have “YES” for Russia, except three “No”

18:44, 21 вересень 2013

Між Україною та Росією має розпочатися новий тип відносин, де Україна є частиною великого європейського простору, інтегрованою частиною ЄС, - заявив голова Політради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на заключному пленарному засіданні у рамках Десятої Ялтинської щорічної зустрічі (YES) у суботу, 21 вересня.

Арсеній Яценюк зазначив, що в Україні зараз триває дискусія «стосовно дуже важливого історичного питання: між чим вибирати - рухатись на захід чи на схід»: «Це вибір між майбутнім і минулим».

«Нам зрозуміло, що Україна має підписати Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС та імплементувати її. Але у нас немає відповіді, що ми будемо робити з Російською Федерацією. Адже вони є нашими сусідами, і ми не можемо їх змінити», - зазначив він.

«Ми маємо «YES» для Росії, але з трьома «No» (We have “YES” for Russia, except three “No”): ні Митному союзу, ні російській мові як державній в Україні і ні воєнному блоку з Росією», - наголосив він.

На переконання Арсенія Яценюка, має розпочатися новий тип відносин із Росією, де Україна – «частина великого європейського простору, інтегрована частина ЄС»: «Україна - повністю незалежна держава, яка повністю готова з нової сторінки почати відносини з Росією. Але без погроз і залякувань. І ми зможемо це зробити».