Арсеній Яценюк провів засідання оперативного штабу щодо ситуації в Маріуполі

Арсеній Яценюк провів засідання оперативного штабу щодо ситуації в Маріуполі

16:10, 24 січень 2015

У суботу, 4 січня, під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка відбулося засідання оперативного штабу щодо ситуації у Маріуполі.

У засіданні оперативного штабу взяли участь Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов,   Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський,члени Уряду України, зокрема Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

Арсеній Яценюк підкреслив, що російські терористи вчинили ще один напад на мирних громадян: «За свідченнями очевидців, це була цілеспрямована атака і цілеспрямоване знищення мирних жителів Маріуполя».

Глава Уряду наголосив, що, за попередніми даними, 16 осіб загинуло, 86 - поранені.

Він повідомив, що за інформацією міського голови Маріуполя Юрія Хотлубея та місцевого керівництва МВС, робляться всі можливі заходи, «щоби врятувати мирних громадян, надати першу медичну допомогу і передислокувати зі східної частини Маріуполя на західну частину в першу чергу дітей, сім'ї».

«Зараз в посиленому режимі транспортують і розміщують  в дитячих садках і школах західної частини Маріуполя ті сім'ї, які вирішили переїхати, тому що там (у східній частині міста. – ред.) зараз немає ні електроенергії, ні води». – підкреслив він.

Арсеній Яценюк звернувся  до керівника обласного управління МВС: «Безпека в місті, допомога громадянам в їх евакуації зі східної в західну частину, контроль по периметру міста, тому що туди можуть відправити і терористів».

Глава Уряду також доручив міському голові Макіївки і керівнику місцевого управління МВС  «звернутися до громадян через телебачення, радіо, сказати, де які лікарні, місця для передислокації, де можна отримати їжу, теплу одежу, воду»: «Постійне спілкування з людьми».