Арсеній Яценюк дав доручення урядовцям щодо ситуації в Маріуполі

Арсеній Яценюк дав доручення урядовцям щодо ситуації в Маріуполі

16:48, 24 січень 2015

На засіданні оперативного штабу щодо ситуації у Маріуполі під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка в суботу, 24 січня, Глава Уряду дав доручення налагодити ситуацію з електропостачанням в Маріуполі, забезпечити потреби міста в харчах і медикаментах, а також транспортування постраждалих до Києва.

Арсеній Яценюк доручив Міністерству енергетики невідкладно зв’язатися з міським головою Маріуполя щодо ситуації з електропостачанням у місті: «Там вибило дві лінії електропередач. Зробити все для того, щоб забезпечити відновлення енергопостачання на цих територіях».

«Аналогічна ситуація в Дебальцевому. Сядьте на телефон, самі обдзвоніть мерів міст і начальників міліції, які зараз там виконують функцію керівників. Напишіть технологічну карту, де ми реально в які строки можемо перелаштувати систему енергозабезпечення, відновити лінії і чітко скажіть: тут ми це можемо зробити, там не можемо», - наголосив він.

Глава Уряду доручив Міністерству економіки і Державному агентству резерву України разом зі Службою з надзвичайних ситуацій подати до кінця сьогоднішнього дня інформацію, «що необхідно для забезпечення територій, які постраждали від російських терористів, медикаментами і харчуванням».

Він зазначив, що на Держрезерві зашилися засоби для опалювання, так звані буржуйки, а також польові кухні: «Все, що треба, ми повністю знімемо з запасів і передамо туди».

Арсеній Яценюк доручив Міністерству охорони здоров'я зв’язатися з мерами міст щодо забезпечення територій препаратами, необхідними при пораненнях і опіках.

Він доручив з'ясувати кількість людей, яку необхідно транспортувати на лікування до міста Києва і звернувся до Міністерства інфраструктури України швидко забезпечити транспортування постраждалих, а також медиків, «якщо необхідні спеціалісти, хірурги з Києва в Маріуполі, Дебальцевому чи на іншій території».

До Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Арсеній Яценюк звернувся забезпечити «підсилену охорону і максимально підтягнути сили в Донецькій і Луганській області».