Запропонована коаліцією реформа ЄСВ не функціонує. Уряд готовий переглянути закон – Арсеній Яценюк

Запропонована коаліцією реформа ЄСВ не функціонує. Уряд готовий переглянути закон – Арсеній Яценюк

15:49, 11 лютий 2015

Запропонована в парламентській коаліціі модель реформування єдиного соціального внеску не функціонує. «Уряд готовий переглянути цей закон», - підкреслив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України в середу, 11 лютого.

Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд України пішов на пропозицію парламентської коаліції щодо реформування єдиного соціального внеску, яка була внесена під час ухвалення у Верховній Раді пакету податкових та бюджетних реформ: «Це була вимога парламентської коаліції - проголосувати в тій формі за зменшення ставок єдиного соціального внеску і запровадження формули, яка начебто повинна була стимулювати до легалізації зарплат».

«З'ясувалося, що, на превеликий жаль, наші партнери з Парламенту запропонували модель, яка не функціонує», - підкреслив він.

Прем’єр-міністр наголосив, що Уряд готовий переглянути цей закон: «Він буде поданий в рамках загального пакету законів по програмі реформ».

«Як з'ясовується,  швидкі експерименти, які пропонуються, не завжди ефективні. Тому просив би Парламент до відповідальної роботи щодо підготовки актів законодавства, які не просто мають політичне навантаження, а й економічний ефект». – підкреслив він.

«Я хотів, щоб кожен ніс свою частину відповідальності», - додав Глава Уряду.