Уряд проведе остаточні переговори з парламентськими комітетами, аби в понеділок оперативно ухвалити закони для проведення реформ і співпраці з МВФ – Арсеній Яценюк

Уряд проведе остаточні переговори з парламентськими комітетами, аби в понеділок оперативно ухвалити закони для проведення реформ і співпраці з МВФ – Арсеній Яценюк

11:10, 28 лютий 2015

Уряд України в неділю проведе остаточні переговори з профільними комітетами Парламенту та народними депутатами, аби узгодити технічні моменти і 2 березня оперативно ухвалити закони, необхідні для проведення реформ в країні і продовження співпраці з міжнародними кредиторами. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду України в суботу, 28 лютого.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд крок за кроком проводить реформи, «які потрібні країні, які формують базу для економічної стабілізації і сформують базу для економічного зростання в 2016 році».

Глава Уряду повідомив, що члени Кабінету Міністрів завершили зустрічі з всіма фракціями парламентської коаліції, на яких обговорювалися законопроекти, необхідні для проведення реформ: «Вчора була доволі тривала зустріч з останньою фракцією, яка найбільша за кількістю -  фракція Блоку Петра Порошенка».

Він зазначив, що вдалося на один день прискорити проведення засідання Парламенту для розгляду цих законопроектів – його призначено на 2 березня: «Але для того, щоби в стінах Парламенту було все швидко проголосовано, завтра ми починаємо остаточні перемовини з профільними комітетами і парламентарями, які працюють в податковому, економічному, митному секторі, у бюджетному комітеті, щоби завтра до ночі узгодити всі технічні моменти і в понеділок оперативно і швидко проголосувати».

«Таке голосування буде виконанням попередніх заходів, які погоджені з Міжнародним валютним фондом і з нашими зовнішніми кредиторами», - додав Глава Уряду.

Арсеній Яценюк підкреслив, що реформи в Україні потрібні не Міжнародному валютному фонду: «Це Україні потрібні реформи і зміни. Робота, яка проведена Урядом і членами Парламенту, є продовженням річної співпраці з нашими зовнішніми партнерами, які дають можливість Україні зараз отримати хоча б якийсь додатковий ресурс, щоби дати можливість розвиватися економіці, підтримувати економічну ситуацію в країні на тому рівні, який він сьогодні є, і поступово, покроково виходити на економічну стабілізацію».

Глава Уряду наголосив, що програма з західними партнерами повинна додати стабілізації як в економіці, так і в банківському секторі України: «Для нас зараз ключове завдання – це стійкість банківської системи і стабілізація валютного курсу країни. Для цього ми як Уряд робимо все і допомагаємо Національному банку всіма тими силами і засобами, які є в арсеналі Кабінету Міністрів, щоб стабілізувати валютно-курсову політику, і щоб Національний банк міг виконати свою конституційну функцію».