Меморандум про співпрацю з МВФ підписаний. Це план змін для країни

Меморандум про співпрацю з МВФ підписаний. Це план змін для країни

12:13, 28 лютий 2015

Уряд України схвалив меморандум про співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Президент України, Прем'єр-міністр України, Голова Національного банку України і Міністр фінансів України підписали цей меморандум. Про це в суботу, 28 лютого, на засіданні Уряду України повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Відповідний документ, зазначив він, буде офіційно оприлюднений Міжнародним валютним фондом.

Глава Уряду висловив вдячність  Президенту України «за його дуже сильну позицію, яка дала можливість нам спільно напрацювати ефективну програму реформ, і за наші спільні перемовини з керівництвом Міжнародного валютного фонду і міжнародними кредиторами».

Арсеній Яценюк також висловив вдячність Міністру фінансів України Наталії Яресько та всім членам Уряду: «Ми зробили максимум у рамках нашої співпраці з МВФ і в покроковому плані реформ в країні».

За словами Глави Уряду, меморандум – «це план змін, який моніториться нашими західними партнерами».

«Протягом 2014 року ми виконували два такі меморандуми, і попунктно кожна реформа, яка потребувалась для країни, була виконана. Саме тому МВФ розширив програму з Україною на чотири роки, і саме тому нам зараз вдалося домовитися з нашими західними партнерами про безпрецедентний обсяг фінансової підтримки для країни, яка знаходиться в стані війни», - наголосив Арсеній Яценюк.