Накопичувальна пенсійна система встановлює європейські стандарти в пенсійному забезпеченні – Арсеній Яценюк

Накопичувальна пенсійна система встановлює європейські стандарти в пенсійному забезпеченні – Арсеній Яценюк

15:50, 29 квітень 2015

Протягом декількох років накопичувальна пенсійна система якісно і кількісно змінить рівень пенсійного забезпечення українських громадян,  - наголосив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 29 квітня, повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Проект закону щодо накопичувальної пенсійної системи, підкреслив Арсеній Яценюк, Уряд України внесе до Верховної Ради невідкладно,  «щоби Парламент вже на наступному пленарному тижні прийняв його до розгляду».

Мета Уряду, підкреслив він, - аби пенсії відповідали трудовому вкладу кожного громадянина.

Законопроект, за його словами, передбачає гарантії держави щодо накопичувальної системи: «Кожен, хто виплачує додатковий внесок і накопичує собі кошти на старість, отримує стовідсоткову державну гарантію, що ці кошти будуть не тільки збережені, а ще й примножені».

Глава Уряду підкреслив, що ці кошти стануть ще одним чинником розвитку української економіки і «будуть вкладатися безпосередньо в українську економіку і створення нових робочих місць».

Арсеній Яценюк наголосив, що за такою системою після виходу на пенсію людина отримає два джерела коштів: «Перше – це стандартна солідарна система, яка сьогодні існує. Це та гарантія, яку отримує кожен український пенсіонер. І друге додаткове джерело – через накопичувальну систему і через роботу фондів під гарантію держави, які дадуть можливість отримати більшу, більш справедливу пенсію».

«Процес цей нешвидкий, але ми його запустимо і поетапно протягом декількох років доведемо накопичувальну систему до того, щоби вона дійсно якісно і кількісно змінила рівень пенсійного забезпечення для українських громадян», - підкреслив Глава Уряду.