Країна тільки тоді стає державою, коли мільйони підіймаються і борються за свою свободу – Арсеній Яценюк на Майдані

Країна тільки тоді стає державою, коли мільйони підіймаються і борються за свою свободу – Арсеній Яценюк на Майдані

19:46, 22 листопад 2013

На Україну чекає складний і довгий шлях, і цей шлях повинні пройти не тисячі, не десятки тисяч, а сотні тисяч і мільйони, - сказав голова Політради ВО "Батьківщина", голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, виступаючи на Майдані Незалежності, де другий день триває акція проти відмови української влади від підписання Угоди про Асоціацію з ЄС.

"Віктор Янукович намагається вбити українську мрію. Це мрія - бути достойною європейською розвинутою демократичною країною, де кожен знає, що його поважає його держава, знає, що таке людська гідність, впевнений в завтрашньому дні і гордий тим, що в нього є паспорт громадянина України", - сказав він.

Арсеній Яценюк зазначив, що на цьому ж Майдані Незалежності "колишня совєтська республіка, яка ще в 1990-му році, за всіма прогнозами, повинна була навічно залишитись в складі Радянського тоталітарного союзу, заявила, що вона вільна країна, ми - вільні люди і боремось за свою свободу".

"Дев’ять років тому це була ваша заслуга - показати, що ця боротьба була не марна. Були помилки, невдачі, багато розчарувань, Але так само є шанс", - звернувся він до присутніх на Майдані.

"І знову на десятилітньому колі історії наш народ отримав шанс, і зараз ця банда намагається його відібрати", - сказав Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що за одне зібрання на Майдані "ні Угоду не підпишеш, ні Януковича не знесеш": "Це складний і довгий шлях. І цей шлях повинні пройти не тисячі, не десятки тисяч, а сотні тисяч і мільйони. Країна тільки тоді стає державою, коли мільйони підіймаються і борються за свою свободу".

Він закликав усіх прийти в неділю, 24 листопада, на Народне Віче "За європейську Україну!", яке відбудеться в Києві: "Ми робимо великий європейський майдан. Це перший крок до того, щоб Угода з ЄС була підписана новим президентом, новим прем’єром та новою Верховною Радою. І це ми отримаємо в 2015 році".

Арсеній Яценюк звернувся до киян із закликом приєднатися до "Євромайдану": "Без Києва ніколи ніякої революції не буде. Без Києва ми не зможемо захистити наш вибір. Наша активність, наша присутність і перший поступ, який ми повинні будемо продемонструвати 24 листопада, мають вселити в нас віру, що опозиція єдина, що український народ хоче до ЄС і перемога за нами".