Ми – достойна європейська нація, яка заслуговує на європейське майбутнє, – Арсеній Яценюк на Євромайдані

Ми – достойна європейська нація, яка заслуговує на європейське майбутнє, – Арсеній Яценюк на Євромайдані

22:00, 24 листопад 2013

"Те, що кожен із нас піднявся і почав боротись за свою свободу, за своє право і за наше європейське майбутнє – це великий крок", - сказав голова політради ВО "Батьківщина" та фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, виступаючи перед учасниками Євромайдану увечері 24 листопада.
 
Арсеній Яценюк наголосив, що кожен присутній на Євромайдані "робить дуже велику справу для нашої країни, для кожної родини, для ваших дітей і для нашого майбутнього": "Чому кожному з вас треба, щоб Україна підписала Угоду з Європою? Ми хочемо, щоб в Україні був чесний, підзвітний і некорумпований президент, уряд, який розмовляє українською мовою і знає, що таке економіка для країни, а не для власної кишені. Ми хочемо, щоб в Україні були чесні і непродажні судді, прокурори і міліція, які захищають громадян України, а не Януковича". Ми хочемо, щоб цей президент і цей уряд пішли у відставку і залишились в темній сторінці української історії". 

"Ми вимагаємо від Віктора Януковича виконати волю українського народу і підписати Угоду з ЄС 28 листопада", - наголосив він.
 
Ще однією вимогою, за його словами, є те, аби уряд скасував своє рішення про припинення підготовки до підписання Угоди з Євросоюзом "і навпаки прийняв рішення про те, що Україна стане частиною ЄС".
 
"Ми вимагаємо, щоб Україна стала частиною Європи. І для цього нам потрібно звернутись до наших європейських друзів", - наголосив Арсеній Яценюк і повідомив, що лідери опозиції 27 листопада прибудуть до Брюсселя зі зверненням, аби "підписати Угоду і ввести безвізовий режим для громадян України.
 
"Зараз за нами спостерігає весь світ. Зараз всі світові канали показують цю картинку з Європейського майдану і кажуть – це достойна країна, це достойні люди і це достойна європейська нація, яка заслуговує на європейське майбутнє", - сказав він.
 
Арсеній Яценюк також виступив перед учасниками акції на Майдані Незалежності. 

"Закликаю всіх до єдності -  єдності українського народу, єдності тих, хто представляють громадянське суспільство, і хто представляють політичні сили. Тих, хто стоїть на цій і на тій стороні Хрещатика - тому що ми стоїмо на одній стороні. На українському боці і на європейському боці", - наголосив Арсеній Яценюк.