Ми скинулися Януковичу на квиток до Вільнюса і заберемо в нього квиток до Москви, - Арсеній Яценюк біля Кабміну

Ми скинулися Януковичу на квиток до Вільнюса і заберемо в нього квиток до Москви, - Арсеній Яценюк біля Кабміну

11:54, 25 листопад 2013

«Президент Янукович зобов’язаний летіти до Вільнюса. Ми йому всі скинулися на квиток до Вільнюса і заберемо в нього квиток до Москви, який він уже забронював», - сказав голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк учасникам акції біля Кабміну в понеділок, 25 листопада.

За його словами, прем’єр-міністр Микола Азаров заявляє, що Угоду з ЄС «не підписують, тому що начебто через це в України будуть проблеми з економікою»: «Він бреше. Три роки цей прем’єр разом із президентом Януковичем грабують Україну. Саме Микола Азаров керує урядом, який не можна назвати українським, який знищив економіку».

Арсеній Яценюк підкреслив, що сьогодні в Україні - нульове зростання економіки, «падіння промисловості, два мільйони безробітних»: «Це зробив не Європейський союз, не Росія – це зробили Азаров і Янукович, які повинні піти в минуле. І президент Янукович, і прем’єр Азаров повинні бути нами відправлені у відставку».

Арсеній Яценюк звернувся до президента Януковича: «Ви брехали українському народу не перший рік. Ви і європейська інтеграція – речі несумісні. У Європі не грабують свій народ, не обкрадають свою країну. У Європі немає корумпованого президента і уряду, продажних суддів і прокурорів. У Європі поважають честь і гідність громадянина, міліція не бореться із власним народом, а бореться за права і за свободи».

«Саме тому ми вважаємо, що Віктор Янукович ніколи цю Угоду не виконуватиме. Але в нього є шанс підписати Угоду у Вільнюсі. Тому до 29 листопада ми проводимо перемовини з нашими європейськими партнерами. І Європа вже сьогодні висловила підтримку сотням тисяч українців, які вийшли на майдани за своє європейське майбутнє», - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що лідери трьох опозиційних фракцій поїдуть до Вільнюса «з тим, щоб перед Україною не закривалися двері і щоб Європа заявила, що за будь-яких обставин Угода повинна бути підписана».

«Наше завдання, щоб 29 листопада він (президент Янукович. – ред.) не знищив нашу мрію, сподівання мільйонів українців на краще світле європейське майбутнє. Це наша вимога, це вимога народу України. Із нами - Європейський союз», - сказав він.

Арсеній Яценюк звернувся до «беркутівців», які щільним кільцем оточили Кабмін: «Познімайте маски, не ховайтеся від українців, не травіть українців, які борються так само і за ваші права. Щоб ви були не поліцією в руках Януковича, а правоохоронними органами, які охороняють право і закон, а не корупцію».

«Не провокуйте наших людей, не травіть їх газом. За все прийдеться відповідати», - сказав Арсеній Яценюк.