Арсеній Яценюк зустрівся з єврокомісаром із питань гуманітарної допомоги Христосом Стіліанідісом

Арсеній Яценюк зустрівся з єврокомісаром із питань гуманітарної допомоги Христосом Стіліанідісом

12:26, 02 липень 2015

У четвер, 2 липня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч із Комісаром Європейського Союзу з питань гуманітарної допомоги й управління в кризових ситуаціях Христосом Стіліанідісом.

Під час зустрічі були обговорені гуманітарні проблеми, які постали перед Україною. Арсеній Яценюк висловив вдячність за рішення Європейської Комісії підтримати український народ, надавши додатково 15 млн євро для потреб тимчасово переміщених осіб.

Він повідомив, що в Україні вже зареєстровано 1, 3 млн тимчасово переміщених осіб: «Це величезні виклики для тих, хто покинув свої домівки в окремих регіонах Донеччини та Луганщини, і це доволі складно для Уряду України в контексті надання соціальних пільг для цих громадян».

Глава Уряду України також відзначив, що кілька днів тому провів зустріч із представниками організацій, що надають гуманітарну допомогу - «для того, щоб дати зелене світло для міжнародних організацій, які доправляють гуманітарну допомогу через лінію зіткнення».

Христос Стіліанідіс підкреслив, що ЄС націлений на довготермінову підтримку України. Він також наголосив на твердій підтримці територіальної цілісності та незалежності України з боку Європейського Союзу.