Закон про освіту має бути внесений до парламенту у перший тиждень роботи нової сесії – Арсеній Яценюк

Закон про освіту має бути внесений до парламенту у перший тиждень роботи нової сесії – Арсеній Яценюк

14:52, 03 липень 2015

«У в перший сесійний тиждень вересня ми повинні внести до Парламенту закон про освіту і продовжити всеохоплюючу реформу освітньої системи», - підкреслив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засіданні колегії Міністерства освіти і науки України у п’ятницю, 3 липня.

Арсеній Яценюк також наголосив на важливості реформування професійно-технічної освіти: «Зв'язок між системою освіти і потребами економіки – це ключове. Ми повинні випускати тих, хто потрібен економіці не на сьогодні, а на 5-10 років вперед».

Він підкреслив, що в цьому питанні повинно бути стратегічне бачення: «Це означає, що державне замовлення, яке буде через три роки, ми повинні затверджувати вже сьогодні. Щоби чітко дати сигнали економіці, і країні, і майбутнім фахівцям: ось за що платить держава, от наші цілі. У нас ціль – енергетичний сектор, і для цього нам необхідні фахівці. У нас ціль – нова українська юстиція і незалежне правосуддя, і для цього нам також необхідні фахівці. У нас ціль – нова аграрна політика, нова українська поліція»

Глава Уряду звернувся до Міністра освіти і науки України Сергія Квіта і членів колегії МОН розробити стратегію державного замовлення на п’ять років, «яка повинна бути прив’язана безпосередньо до ринку праці і потреб держави і наших цілей економічного, соціального, політичного розвитку».

Він також наголосив на необхідності розпочати підготовку до початку нового навчального року в середній школі: «Збирайте керівників адміністрацій, керівників місцевих органів влади, як по мережі шкіл, так і по підготовці до наступного навчального року».

Арсеній Яценюк звернувся до МОН забезпечити підготовку всього пакету законодавства, необхідного для завершення реформування як вищої освіти, так і в цілому освітньої системи країни.