Арсеній Яценюк в Оттаві зустрівся з Прем’єр-міністром Канади Стівеном Гарпером

Арсеній Яценюк в Оттаві зустрівся з Прем’єр-міністром Канади Стівеном Гарпером

20:35, 14 липень 2015

У вівторок, 14 липня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в ході робочого візиту до Оттави зустрівся з Прем’єр-міністром Канади Стівеном Гарпером.

Глава Уряду України підкреслив, що Стівен Гарпер є “справжнім другом України”: “Ви багато зробили для збереження територіалної цілісності та суверенітету української держави". 

Він висловив вдячність очільнику канадського Уряду за персональну участь та сильну позицію щодо підтримки України – як економічної та фінісової, так і політичної, “аби Україна стала дійсно процвітаючою державою”.

“Ми відчуваємо, що канадський народ підтримує український народ”, - сказав Арсеній Яценюк.

Глава Уряду України також наголосив на важливості сильної позиції Канади як країни-члена Велікої сімки проти російської агресії: “Разом із іншими нашими міжнародними друзями і партнерами ви лідируєте в підтримці України в боротьбі проти очолюваних Росією терористів”.

Арсеній Яценюк також нагадав, що Стівен Гарпер уже тричі перебував із візитом у Києві. Останнього разу Глави обох Урядів побували на тренуваннях майбутніх патрульних поліцейських Києва. Арсеній Яценюк висловив вдячність за допомогу Уряду Канади у створенні нової патрульної поліції та направлення фахівців для проведення тренувань.