Арсеній Яценюк провів зустріч з Віце-президентом Європарламенту Рішардом Чарнецьким

Арсеній Яценюк провів зустріч з Віце-президентом Європарламенту Рішардом Чарнецьким

12:15, 23 липень 2015

У четвер, 23 липня, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч з Віце-президентом Європейського парламенту Рішардом Чарнецьким за участю Виконавчого керівника Альянсу європейських консерваторів та реформістів Європейського парламенту Річарда Мілсома.

Глава українського Уряду високо оцінив підтримку Європейського парламенту в справі захисту незалежності і територіальної цілісності нашої держави. Він особливо відзначив активні й відчутні зусилля європейських парламентаріїв, об'єднаних у неформальній групі друзів нашої країни. Єдність навколо України означає сьогодні єдність навколо європейських демократичних цінностей та міжнародного права, які потребують твердої оборони від наступу авторитаризму, імперіалізму та агресії в міжнародних відносинах.

За словами Арсенія Яценюка, попри численні міжнародні виклики, для всього європейського політичного простору важливо зберігати становище навколо України під постійною увагою, таким чином захищаючи не лише саму Україну, але й майбутнє Європейського Союзу, мир і безпеку європейських народів.

Під час бесіди співрозмовники обговорили найактуальніші питання внутрішньої і зовнішньої ситуації в Україні. Європейські партнери відзначали послідовну підтримку курсу реформ, що здійснюється урядом України. Йшлося також про подальші плани співпраці як з питань європейської інтеграції нашої держави, так і у сфері протидії російській агресії.