Уряд переходить у щотижневий режим аналізу процесу надання субсидій – Арсеній Яценюк

Уряд переходить у щотижневий режим аналізу процесу надання субсидій – Арсеній Яценюк

17:01, 03 серпень 2015

Уряд України переходить у щотижневий режим аналізу субсидій, які надаються громадянам України, - повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у понеділок, 3 серпня, на засіданні антикризового енергетичного штабу.

Він підкреслив, що без ефективної системи субсидій «неможливо буде забезпечити високий рівень розрахунків за енергоносії».

Арсеній Яценюк підкреслив, що «процес пішов, але є саботаж і диверсія» з боку окремих представників органів місцевого самоврядування. Зокрема, він назвав Сумську й Харківську область.

«Бюджет виділив мільярди на те, щоби в кожну сім'ю, яка цього потребує, відправити відповідну суму субсидії. Людям приходить платіжка на тисячу гривень, з яких 500-800 повинні компенсовуватися державою, але людям брешуть, умисно їх відмовляють від оформлення субсидії, і витягують з кишень українців кошти, які держава дала, але органи місцевої влади просто відмовляються оформляти субсидії. Людей лякають, то якимись штрафами, то вилученням майна. Тобто йде політична диверсія проти громадян країни»., - підкреслив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр наголосив, що звернувся до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України і Міністерства внутрішніх справ України «невідкладно розпочати кримінальні провадження щодо бездіяльності працівників органів місцевого самоврядування по оформленню субсидій і фактично пограбування громадян країни».