Арсеній Яценюк прийняв Голову консультативної місії ЄС із реформування сектору цивільної безпеки України Кальмана Міжея

Арсеній Яценюк прийняв Голову консультативної місії ЄС із реформування сектору цивільної безпеки України Кальмана Міжея

14:01, 07 серпень 2015

У п’ятницю, 7 серпня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк прийняв Голову консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України Кальмана Міжея.

Кальман Міжей високо оцінив хід реформ, які Уряд України здійснює, зокрема, у сфері правоохоронної системи та реформуванні митниці.

Голова консультативної місії ЄС поінформував Прем’єр-міністра України про розвиток і результати співпраці європейських фахівців із органами державної влади у справі створення та ефективної роботи національної поліції, а також залучення європейського досвіду до вдосконалення сектору цивільної безпеки.

Арсеній Яценюк відзначив вагомий внесок консультативної місії ЄС у численні нормативні зміни і конкретні практичні зрушення у цій сфері - від розробки нового законодавства, його експертного аналізу до формування якісно нових сил захисту безпеки громадян і правопорядку.

У ході бесіди йшлося про подальші плани співробітництва, зокрема про конкретні кроки для розширення взаємодії європейських експертів із територіальними органами Міністерства внутрішніх справ України, Державної прикордонної служби України та іншими відповідними структурами.