Арсеній Яценюк зустрівся з Міністром оборони Великої Британії Майклом Фаллоном

Арсеній Яценюк зустрівся з Міністром оборони Великої Британії Майклом Фаллоном

11:53, 11 серпень 2015

У вівторок, 11 серпня, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч із Міністром оборони Великої Британії Майклом Фаллоном, який перебуває в Києві з робочим візитом.

Від імені українського уряду Арсеній Яценюк висловив вдячність уряду Великої Британії та особисто Прем’єр-міністру Девіду Кемерону за підтримку у справі реформи і зміцнення української армії. У ході бесіди обговорювалися найактуальніші питання реформування національних збройних сил та розвитку двосторонньої співпраці у цій сфері.

Окремо під час бесіди йшлося про загострення безпекового становища на сході України. Арсеній Яценюк наголосив, що керовані Росією терористичні сили суттєво збільшили кількість обстрілів, зокрема лише за минулу добу їхня кількість сягнула 95 разів. Окрім обстрілу оборонних позицій, бойовики продовжують тероризувати цивільне населення і свідомо залякують міжнародних спостерігачів – представників ОБСЄ.   «Цілком зрозуміло, що Росія не демонструє наміру ані виконувати Мінські домовленості, ані відводити війська. Ситуація - вкрай складна», підкреслив Прем’єр-міністр України.

«Ми маємо діяти спільно, щоби зупинити російську агресію проти України. На це мають бути спрямовані наші зусилля і це має бути нашою спільною метою», - наголосив Арсеній Яценюк.

Як відзначив Міністр оборони Великої Британії Майкл Фаллон, його візит в Україну є виявом підтримки України як друга і партнера. «Я тут, аби ще раз підтвердити нашу підтримку України, її боротьби за свободу, територіальну цілісність і право, аби її кордони поважали».

За словами Міністра оборони Великої Британії, тероризм, який заохочує Росія, поставив перед Європою і Україною дуже складний виклик. «Конфлікт не має стати замороженим: він доволі «гарячий» - багато ваших військових загинули після підписання мирних домовленостей, багато поранених», - зазначив керівник оборонного відомства Британії.

Майкл Фаллон відзначив тверду позицію Британії у справі підтримки України і захисту фундаментальних принципів міжнародного права і відносин: «Британія очолила процес введення санкцій проти Росії і надала значну фінансову допомогу для технічної підтримки й гуманітарної допомоги в Україні».

Він також повідомив про рішення британського уряду забезпечити додаткові тренування для українських військових. «Перебуваю в Україні також, щоб підтримати вас у процесі реформ, що так само важливі, як і оборона, адже цими зусиллями Уряду мають бути підкріплені оборонні зусилля на сході», - наголосив Міністр оборони Британії.