До моменту юридичного вступу в НАТО Україна повинна фактично вступити в Альянс - українські ЗС повинні відповідати стандартам Альянсу

До моменту юридичного вступу в НАТО Україна повинна фактично вступити в Альянс - українські ЗС повинні відповідати стандартам Альянсу

16:04, 28 серпень 2015

Збройні Сили України мають повністю відповідати логістиці й стандартам країн-членів НАТО, а українські військовослужбовці - мати відповідні навички і тренування, - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час звіту Кабінету Міністрів про свою діяльність у п’ятницю, 28 серпня.

«Мир просто так ніхто нікому не подарує. За мир треба боротися. І сильні Збройні Сили є запорукою досягнення миру і стабільності в Україні», - сказав Глава Уряду.

Одним із основних завдань Арсеній Яценюк назвав те, що «до моменту юридичного вступу України в НАТО Україна повинна фактично вступити в НАТО»: «Це означає, що українські Збройні Сили повинні цілком і повністю відповідати всій логістиці і стандартам країн-членів Альянсу, а українські військовослужбовці - мати відповідні навички і відповідне тренування».

Він зазначив, що в поточному році Уряд виділив майже 100 мільярдів гривень на фінансування Міністерства оборони України.

«Ми не будемо зменшувати видатки на фінансування військового відомства», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також наголосив на необхідності в рамках реформи ЗСУ «посилення контрактної і професійної складової в наших  Збройних Силах».