Арсеній Яценюк про неучасть його партії у виборах: «Мене не обходять тимчасові рейтинги партій. Мене обходить рейтинг української держави»

Арсеній Яценюк про неучасть його партії у виборах: «Мене не обходять тимчасові рейтинги партій. Мене обходить рейтинг української держави»

18:23, 28 серпень 2015

Партія, яку очолюю я, не бере участі в місцевих виборах. Я не хочу бути зв’язаний по руках і ногах в питанні проведення реформ. Ми прийшли провести реформи. І я чудово усвідомлював, на що я іду разом із іншими членами нашого Уряду. Я це зроблю. Ми робимо це кожен день. Мене не обходять тимчасові політичні рейтинги партій. Мене обходить майбутнє країни і рейтинг української держави», - підкреслив Глава Уряду. 

Арсеній Яценюк висловив сподівання на підтримку цієї з боку парламентської коаліції: «Звертаюся до всіх учасників коаліції з тим, що це всього-на-всього ще одні місцеві вибори. І жодна додаткова посада голови сільської ради або двох чи трьох депутатів районної ради не вартують нічого в порівнянні з долею країни в цілому».

Він зазначив, що члени Уряду відзвітували про виконання чітких завдань, які містяться Коаліційній угоді, Програмі дій Кабінету Міністрів України та Стратегії-2020, а також сформовані за підсумками колегій у міністерствах.

«Разом із парламентською коаліцією ми будемо радитись за результатами звітів і виконання завдань, щодо того, яка буде структура Уряду і хто буде в структурі Уряду. Кожен зараз може оцінити про те, що зроблено, а що ні», - наголосив він.

Арсеній Яценюк зазначив, що за підсумками цих звітів буде проведена подальша дискусія з членами коаліції: «Десь підсилимо, когось призначимо, когось не призначимо. І далі крок за кроком будемо іти правильним шляхом».

Глава Уряду звернувся до громадян України: «Дуже складно всім. Але ці складнощі, ці виклики повинні нас об’єднати. Ми стаємо тільки сильніші. Бог дає випробування тільки тим, хто здатні з ними справитись. Ми справимось».