Управлінці й чиновники мають докласти всіх зусиль для вирішення проблем захисників України

Управлінці й чиновники мають докласти всіх зусиль для вирішення проблем захисників України

19:30, 11 жовтень 2015

«Кожен українець повною мірою відчуває повагу та гордість за наших воїнів. Офіцери, рядові - всі, хто служать Україні, мають відчувати повагу і бажання допомогти з боку кожного управлінця і чиновника», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» напередодні Дня Захисника України.

«Підкреслю - не формально "виконати свої обов'язки" - а докласти всіх зусиль для вирішення проблеми», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд підняв зарплату учасникам АТО, створив систему пільг для них, їхніх сімей, систему реабілітації для тих, хто повернувся з зони бойових дій: «Зарплата військовим, які беруть участь в АТО, збільшилася у понад два рази».

«З початку цього року військовослужбовці Збройних сил одержують додаткові виплати як винагороду за знищену військову техніку супротивника, успішне виконання бойових завдань, а також за безпосередню участь у бойових діях», - підкреслив Глава Уряду, зазначивши, що таку винагороду вже отримали понад 13 тисяч військовослужбовців на понад 70 мільйонів гривень.

У цьому році Уряд також виділив кошти на закупівлю понад 700 квартир для учасників АТО, інвалідів та сімей загиблих воїнів. Для цих потреб із держбюджету спрямовано понад 300 мільйонів гривень.

«Ми запровадили механізм, де військовослужбовець може отримати гроші з бюджету і придбати ту квартиру, яку він бажає. На це ми виділили 354 мільйона гривень. 140 мільйонів гривень виділено для збільшення суми компенсації за найм житла для військовослужбовців», - наголосив він.

Окрім того, учасники бойових дій мають право у першочерговому порядку отримувати земельні ділянки. На сьогодні, за словами Глави Уряду, найбільше їх надали на Львівщині, на Волині, у Вінницькій та Чернігівській областях.

«Ми будемо робити все, щоби їхня рука була твердою, а тил – захищеним. Країна творить своє військо, але і військо змінює країну. Захисники України стають її елітою. Їхня стійкість і відвага зміцнює державу», - підкреслив він.

Від імені Уряду Арсеній Яценюк подякував українським воїнам, які захищають наш народ: «Вічна шана нашим героям, які загинули за Україну».

«Вірю, Україна буде не просто боротися - вона виборе свою незалежність і державність.Нам потрібен мир, і ми будемо боротися за мир. Ми будемо боротися за кожен клаптик своєї землі, за кожного українця, який є заручником російської агресії на окупованих територіях в Донецьку, Луганську і в Криму. В 21-му столітті відновилося право сили. А за нами - сила правди», - сказав Арсеній Яценюк.