Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з делегацією Сенату США

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з делегацією Сенату США

15:10, 12 жовтень 2015

У понеділок, 12 жовтня, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прийняв Сенаторів США Джіні Шахін, Річарда Дурбіна, Емі Клобушар та Елізабет Воррен.

Глава Уряду України висловив вдячність представникам Конгресу США за одностайну і послідовну підтримку України як у справі захисту незалежності і територіальної цілісності, так і в реалізації програми внутрішніх перетворень.

Американські сенатори відзначили вагомий прогрес, який демонструє Уряд країни у втіленні нагальних реформаторських завдань. Особливу увагу під час розмови було зосереджено на питаннях, які стосуються дерегуляції, покращання інвестиційного і бізнес клімату, гарантування верховенства права і боротьби з корупцією.

Окремо учасники зустрічі обговорили комплекс питань, пов’язаних із протидією російській агресії та безпековою ситуацією в регіоні і світі.

Арсеній Яценюк  наголосив на безпекових викликах, які є наслідком незмінної агресивної політичної лінії Кремля. Він підкреслив важливість збереження і зміцнення солідарності між Україною, Сполученими Штатами Америки та Європейським Союзом у справі протидії російському експансіонізму та захисту фундаментальних принципів цивілізованих міжнародних відносин і цінностей, які притаманні вільному демократичному світу.