Наступним кроком після створення ДБР має стати повністю незалежна й неупереджена прокуратура

Наступним кроком після створення ДБР має стати повністю незалежна й неупереджена прокуратура

16:46, 12 листопад 2015

«Державне бюро розслідувань має перебрати частину повноважень прокуратури. Це новий, повністю незалежний орган. Як наступний крок ми маємо отримати повністю незалежну і неупереджену прокуратуру», - підкреслив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на зустрічі з Державним міністром з питань міжнародного розвитку Великої Британії Десмондом Свейном у четвер, 12 листопада.

Він зазначив, що відповідний закон був сьогодні ухвалений у Верховній Раді.

«Ціную, що Парламент України зробив дуже сміливий крок до того, аби зробити Україну набагато ближчою до ЄС», - підкреслив Арсеній Яценюк, коментуючи ухвалені сьогодні в Парламенті зміни до Кодексу законів про працю України щодо гармонізації законодавства із правом ЄС.

У ході зустрічі Десмонд Свейн підтвердив готовність британського Уряду й надалі надавати всебічну допомогу в реалізації демократичних реформ в Україні та протидії російській агресії.

Арсеній Яценюк відзначив важливість підтримки, яку надають британські партнери нашій державі, та наголосив на необхідності збереження єдності ЄС та США щодо підтримки України.

Під час зустрічі йшлося про конкретні перспективні напрямки двосторонньої взаємодії, що стосуються, зокрема, реформування митної служби України, податкових органів, допомоги нашій державі у створенні системи стратегічних комунікацій.

Співрозмовники окремо обговорили хід мирного врегулювання на сході держави та питання забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб в Україні.