Політична криза в Україні – це можливість перезавантажити відношення в українській владі

Політична криза в Україні – це можливість перезавантажити відношення в українській владі

20:21, 07 лютий 2016

«Найбільш важливе зараз – не допустити жодного розчарування і зневіри, мати холодний розум і віру в наше майбутнє, для звершень і для майбутніх поколінь» , - підкреслив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» у неділю, 7 лютого.

Арсеній Яценюк підкреслив, що політична криза, яка виникла в Україні, дає можливість «перезавантажити відношення в українській владі»: «Криза – це завжди можливість. Я вважаю, що така криза зараз для українського політичного класу була необхідна. І ми повинні використати цю можливість, щоб перезавантажити відношення в українській владі».

Він наголосив, що цей Кабінет Міністрів «прийшов єдиною урядовою командою»: «Вона складається з політиків, вона складається з технократів. Але це - єдиний організм, який протягом останніх 12 місяців проводить важкі, складні, але правильні рішення для країни».

«Відверто повинен визнати, що ми зробили багато помилок, що часто-густо ми не встигали за вирієм подій і за тим, що треба швидше і швидше проводити реформи. Але я так само прошу визнати те, що цей Уряд за 12 місяців зробив реформ і змін в країні більше, ніж всі попередні уряди за два десятки років», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Уряд, за його словами, «усвідомлював і усвідомлює, що частина з цих реформ сьогодні є дуже непопулярними»: «Але це єдиний рецепт, яким чином в майбутньому Україна досягне сильних економічних, соціальних і політичних результатів, яким чином Україна стане частиною Європейського Союзу і великого європейського простору».

«Ми не маємо права підірвати віру в майбутнє нашої країни і маємо довести, що цінності Майдану перемагають щодня», - сказав Арсеній Яценюк.