Прем'єр-міністр України зустрівся з главами оборонних відомств Литви та Швеції

Прем'єр-міністр України зустрівся з главами оборонних відомств Литви та Швеції

15:42, 19 лютий 2016

У п’ятницю, 19 лютого, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Міністром охорони краю Литовської Республіки Юозасом Олєкасом та Міністром оборони Королівства Швеція Петером Хултквістом.

Арсеній Яценюк висловив вдячність литовській і шведській сторонам за незмінну підтримку України та практичну технічну й експертну допомогу в реформуванні Збройних Сил України.

«Я по-справжньому ціную підтримку, яку Ваші країни надають українському Міністерству оборони з тим, щоб зробити українські Збройні Сили сильнішими, надійними, адже – як Ви добре знаєте – українська армія захищає не лише Україну, але й кордони Європейського Союзу. Ми всі опинилися перед неймовірними геополітичними викликами», – зазначив Глава українського Уряду.

Юозас Олєкас та Петер Хултквіст запевнили в готовності урядів Литви та Швеції й надалі надавати нашій державі всебічну допомогу у реалізації реформ і протидії російській агресії.

Під час бесіди йшлося про комплекс питань, пов’язаних із виконанням Мінських домовленостей. Обговорено також актуальні питання внутрішньополітичної ситуації в нашій державі та дії й плани Уряду України в контексті європейського курсу перетворень.