Арсеній Яценюк прийняв голову правління Китайської національної корпорації машинної промисловості та генеральних підрядів Суня Бая

Арсеній Яценюк прийняв голову правління Китайської національної корпорації машинної промисловості та генеральних підрядів Суня Бая

14:05, 04 березень 2016

У п’ятницю, 4 березня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк прийняв голову правління Китайської національної корпорації машинної промисловості та генеральних підрядів (CNCEC) Суня Бая.

Глава українського Уряду відзначив високий рівень двостороннього співробітництва між Україною і Китаєм: «Він полягає не тільки в наших добрих відносинах, але і в конкретних цифрах».

Прем’єр-міністр наголосив, що в минулому році вперше за історію українсько-китайських відносин обсяг експорту української аграрної продукції до Китаю досяг 1,2 мільярда доларів, - що вдвічі більше за показники 2014-го.  КНР посіла перше місце серед країн за обсягом експорту сільгосппродукції, зазначив він, додавши, що  експорт аграрної продукції з України в усі країни-члени Європейського Союзу становить 4,2 мільярда доларів.

Арсеній Яценюк також висловив вдячність партнерам із КНР за сприяння в запуску нового «Шовкового шляху»  для транзиту українських товарів до Китаю.

«У нас із вами є конкретний результат, і необхідно далі розвивати двостороннє співробітництво, збільшувати обсяги економічного співробітництва і створювати більше робочих місць в Україні та Китаї», - додав Глава Уряду України.

Під час зустрічі було обговорено питання подальшої реалізації українсько-китайських проектів у галузі сільського господарства, а також співпраці в інфраструктурній сфері. Сунь Бай наголосив на значному інтересі Китаю в розширенні експорту української агропромислової продукції до КНР, а також в інвестиціях в українську аграрну сферу, портову логістику та проекти, пов’язані з новим «Шовковим шляхом».