"Дорога Україно, ми закликаємо їхати на Майдан! Тут твориться доля держави", - Арсеній Яценюк на Майдані

"Дорога Україно, ми закликаємо їхати на Майдан! Тут твориться доля держави", - Арсеній Яценюк на Майдані

11:51, 11 грудень 2013

"Цей день вже у підручнику української історії. Ви створили історію вільної української держави. Це заслуга кожного з вас", - звернувся Арсеній Яценюк до учасників Майдану в середу, 11 грудня, зранку після спроби силового розгону Майдану.

Він звернувся до майданівців: "Привітайте на Майдані ще одну людину, яка після цих жорстоких подій, які були на Майдані, прийшла і не побоялася. Вона з далекої країни, але ця країна підтримує кожного українця і наші права та свободи. Зараз на Майдані роздає хліб і носить тацю з їжею заступник Державного секретаря США Вікторія Нуланд".

Арсеній Яценюк наголосив, що минула ніч - це ніч гідності: "Нашої гідності, кожної людини, яка довела, що ми можемо не просто боротися за свої права, а що ми можемо перемагати".

"Ми пишаємося Україною і українцями. Це - достойна нація і достойна країна. Увесь світ пишається тим, як ми боремося не за себе, а за нашу країну, наше майбутнє. Ми - гідна, достойна європейська нація, яка заслуговує бути частиною ЄС. І це після подій на Майдані визнав весь світ. Це - заслуга кожного з вас", - сказав він.

За словами Арсенія Яценюка, зараз серед завдань майданівців - навести порядок на самому Майдані: "Відбудуватися, знову навести порядок і бути готовими до того, щоб боронити нашу свободу".

"Ми закликаємо приїжджати на Майдан. Дорога Україно, тут твориться доля країни, тут розгортаються основні події. Від кожного з нас залежить майбутнє України. Приїжджайте сюди. Ми маємо підтримувати одне одного. Ми маємо стояти поруч одне біля одного так, як ми стояли цієї ночі. І ми таки вистояли", - сказав він.

Він підкреслив, що опозиція "далі йде боротися за те, щоб наших побратимів визволитиз тюрми, щоб тих, хто давав незаконні накази бити людей і сьогодні наступати на українську демократію, - притягнути до відповідальності. А також відправити у відставку тих, хто відповідає за побоїща і за те, що сьогодні відбувається в Україні".

"Це наш порядок денний. Ми маємо від вас на це мандат. І це те, що вимагає Україна. Слава Україні! А далі - до боротьби!", - закликав Арсеній Яценюк.

Після виступу Арсенія Яценюка ведучий оголосив, що автобуси з силовиками від`їжджають з Майдану.