Арсеній Яценюк, депутати з «Народного фронту» та члени Уряду вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Арсеній Яценюк, депутати з «Народного фронту» та члени Уряду вшанували пам'ять жертв політичних репресій

10:59, 15 травень 2016

У неділю, 15 травня, Лідер політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк, народні депутати від «Народного фронту» та члени Уряду взяли участь у церемонії вшанування пам’яті жертв політичних репресій в Національному історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили».

Вони поклали квіти до пам’ятника жертвам політичних репресій та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Арсеній Яценюк, народні депутати та члени Уряду також вшанували пам’ять жертв політичних репресій у польській частині Меморіалу.

Цього дня лідер «Народного фронту» у своєму дописі на Facebook зазначив що пам'ять про жертв політичних репресій – це «більше, ніж питання історії»: «Це ключове питання розуміння сучасності».

«Зло, яке уможливило Биківню, не знищене. Культ насильства продовжується у Криму та на окупованих територіях Донбасу. І саме він свого часу породив тоталітаризм і привів до влади Сталіна та Гітлера», - підкреслив він.

«Культу насильства ми протиставляємо культуру гідності людини. Гідність – цінність, яку українці відстояли на Майдані і нині відстоють на фронті. Ми обов’язково переможемо в цій боротьбі. Бо в ній йдеться про те, що робить людину людиною – про її право вільно визначати свою долю, своє майбутнє і, що дуже важливо, пам’ятати своє минуле. І це унеможливить повторення репресій», - наголосив Арсеній Яценюк.