Арсеній Яценюк у День пам’яті жертв депортації кримських татар: «Справедливість і правда неодмінно переможуть»

Арсеній Яценюк у День пам’яті жертв депортації кримських татар: «Справедливість і правда неодмінно переможуть»

12:05, 18 травень 2016

У роковини депортації кримських татар з Криму лідер політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до Кримськотатарського народу: «Нам, українцям, так само болять ваші рани; ми схиляємо голову перед пам’яттю тих, хто загинув під час злочинного виселення, хто помер по дорозі, хто ліг у землю в Середній Азії, не дочекавшись повернення до Криму».

Про це йдеться у його дописі на Facebook.

«Коли ми говоримо, що ми, український народ, ніколи не змиримося із загарбанням Криму, то спираємося у своїй впевненості на героїчний подвиг Кримськотатарського народу. Понад чотири десятиліття він не тільки вірив і знав, що поверне собі Батьківщину, але й самовіддано боровся за це. Боровся, коли ніхто, крім нього, вже не вірив у перемогу, коли радянська тюрма народів здавалася нездоланною і вічною. І Україна теж боротиметься», - підкреслив лідер «Народного фронту».

«З нами незламний Мустафа Джемілєв і неперевершена Джамала. На нашому боці міжнародне право, підтримка вільного світу і, найголовніше, справедливість і правда, яка неодмінно переможе», - сказав Арсеній Яценюк.