Арсеній Яценюк у Вашингтоні про Brexit: «У такі складні моменти для Європи Америка буде ще сильніше підтримувати Україну»

Арсеній Яценюк у Вашингтоні про Brexit: «У такі складні моменти для Європи Америка буде ще сильніше підтримувати Україну»

23:41, 27 червень 2016

«Зараз для ЄС дуже важливо не дати можливості різним політичним силам популістської спрямованості продовжувати рух із дезінтеграції», - наголосив лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк відповідаючи на питання журналістів під час візиту до Вашингтона.

«Brexit - це нова геополітична картина. Поки що навіть важко дати оцінки тому, що відбулося у Великобританії», - зазначив він.

Арсеній Яценюк наголосив,що зараз для ЄС дуже важливо зібратися з силами «і не дати можливості різним політичним силам популістської спрямованості, які також є в країнах-членах Європейського Союзу, продовжувати рух по дезінтеграції».

«Сила є тільки тоді, коли є єдність. Зараз для Європейського Союзу потрібна єдність і інтеграція. І правильна відповідь на вихід Великобританії з Європейського Союзу», - сказав Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання журналіста щодо можливих впливів Brexit на відносини України та США, лідер «Народного фронту» наголосив, що це жодним чином не може вплинути на стосунки між Україною і Сполученими Штатами Америки: «Американська адміністрація підтримувала і буде підтримувати (Україну). Навпаки, в такі складні моменти для Європи Америка буде ще сильніше підтримувати Україну».

«Ми пройшли з нашими американськими друзями найскладніші часи в світовій і українській історії. Американський народ стояв і стоїть разом поруч з українським народом», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що США допомагали і допомагають Україні боротися проти російської військової агресії: «США роблять все для того, щоб Україна стала частиною Європи. Незважаючи на те, що зараз в Європі проблеми, ніхто відступати не буде. Нам потрібна сильна Україна в сильній Європі».