Арсеній Яценюк після зустрічі з Девідом Ліптоном: Наступний транш МВФ та допомога міжнародних партнерів дозволить далі стабілізувати економіку України

Арсеній Яценюк після зустрічі з Девідом Ліптоном: Наступний транш МВФ та допомога міжнародних партнерів дозволить далі стабілізувати економіку України

02:36, 30 червень 2016

До траншу допомоги від МВФ прив’язане надання 1 мільярду кредитних гарантій США і фінансової підтримки Європейського Союзу: «Це дуже великий пакет фінансової допомоги, який дозволить далі стабілізовувати економіку», - наголосив лідер політичної партії «Народний фронт» по завершенні зустрічі з першим заступником виконавчого директора МВФ Девідом Ліптоном у ході візиту до Вашингтона.

Арсеній Яценюк підкреслив, що очікується підписання остаточної редакції меморандуму про співпрацю між українським Урядом, Президентом та Міжнародним валютним фондом: «Як тільки це буде підписано, буде прийнято рішення про скликання Ради директорів МВФ і прийняття рішення щодо виділення наступного траншу».

Лідер народного фронту підкреслив, що до траншу допомоги від МВФ прив’язане надання 1 мільярду кредитних гарантій США і фінансової підтримки Європейського Союзу: «Це дуже великий пакет фінансової допомоги, який дозволить далі стабілізовувати економіку».

Для цього, наголосив він, потрібна підтримка українського Парламенту: «Уряд потребує політичної відповідальності і політичної підтримки членів Парламенту».

Відповідаючи на запитання журналіста стосовно термінів надання траншу МВФ, Арсеній Яценюк підкреслив, що йдеться про тижні: «Я знаю, що практично завершені всі технічні консультації щодо меморандуму. Як тільки він буде підписаний, буде прийнято рішення Ради директорів у найкоротші терміни».