«Народний фронт» виступає за продовження програми енергоефективності та виділенні в бюджеті мінімум 50 млрд грн на субсидії

«Народний фронт» виступає за продовження програми енергоефективності та виділенні в бюджеті мінімум 50 млрд грн на субсидії

11:53, 19 вересень 2016

«Народний фронт» виступає за виділення в бюджеті на наступний рік мінімум 50 млрд грн. на програму субсидій, а також продовження широкої програми енергоефективності. Про це заявив Лідер політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на брифінгу в понеділок, 19 вересня.

Арсеній Яценюк зазначив, що в проекті держбюджету передбачено 800 мільйонів гривень на програму енергоефективності. Він нагадав, що ця програма була запроваджена півтора року тому і передбачає широке кредитування на утеплення будинків, заміни котлів вікон та інших заходів для підвищення енергоефективності і зменшення витрат на послуги ЖКГ.

При цьому Уряд Арсенія Яценюка запустив широку програму субсидій: «Добре пригадую ті часи, коли наші політичні опоненти кричали, що всі замерзнуть. Але був газ, була електроенергія, були субсидії. Ми пройшли дві найтяжчі зими в історії країни. Притому, що не було грошей, сховища були пусті, Росія відмовлялася йти на будь-які переговори, - нам вдалося не просто прожити дві зими, нам вдалося продемонструвати, що ми дійсно енергетично незалежна країна».

Він нагадав, що програма субсидій передбачала і передбачає безпосередню допомогу тим громадянам, які найбільше цього потребують: «5,3 мільйона домогосподарств вже зараз підпадають під програму субсидій».

«Є очікування того, що ця цифра зросте. Саме тому ми вважаємо, що необхідно передбачити мінімум 50 мільярдів гривень на субсидії в наступний рік», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Народний фронт» також виступає за невідкладний початок широкої програми інформування громадськості, «що інструмент субсидій працює».

Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності продовження «широкої програми енергоефективності як за рахунок коштів державного бюджету, так і коштів міжнародних фінансових організацій».