Проти Майдану діяло організоване злочинне угрупування, очолюване тодішнім президентом

Проти Майдану діяло організоване злочинне угрупування, очолюване тодішнім президентом

10:50, 13 жовтень 2016

Усе, що відбувалися під час подій на Майдані, робилося з прямої санкції тодішнього вищого керівника держави. Слідство має з'ясування роль кожного учасника організованого злочинного угруповання, яке очолювалося тодішнім президентом,-  наголосив лідер політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк журналістам у четвер, 13 жовтня, перед наданням свідчень у ГПУ в провадженні щодо злочинів, здійснених під час подій Революції Гідності тодішніми високопосадовцями.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк вдруге свідчитиме в ГПУ у справі злочинів проти Майдану. Як повідомив лідер "Народного фронту" після першого надання свідчень 11 жовтня, сьогодні йтиметься про події 18-21 лютого 2014 року. 

Арсеній Яценюк підкреслив, що слідство повинне отримати «повну картину, для того щоб передати ці матеріали до суду і розпочати процес заочного і очного правосуддя».

«Слідство з'ясовує роль кожного учасника організованого злочинного угруповання, яке очолювалося тодішнім президентом, членами якого були міністр внутрішніх справ, голова Служби безпеки, Генеральний прокурор і інші силовики. Ці люди були повністю залежні від президента. І все те, що відбувалося, робилося з прямої санкції вищого керівника держави», - наголосив лідер «Народного фронту».

Також, повідомив він, під час розслідування має бути з'ясовано, «яким чином поводили себе працівники правоохоронних органів, коли вони фактично натравлювали «тітушок», «тітушки» стояли позаду них і були переодягнені у форму самооборони, закидували коктейлями Молотова і камінням мирних протестувальників, і фактично діяли під повним прикриттям міліції».

«Я сам був учасником тих подій і бачив, як в парку міліція покривала «тітушок», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Крім того, за його словами, в процесі допиту будуть запитання про те, яку роль виконували міністри закордонних справ Німеччини, Польщі і Франції, які неодноразово приїжджали до Януковича і проводили з ним переговори: «Тобто, відтворюється повна картина того, що передувало Майдану і як розгорталися драматичні події з 18 по 21 лютого 2014 року».

«Також в процесі слідства буде встановлена роль і місце окремих народних депутатів. Хто голосував, хто не голосував. Чому Партія регіонів пропала з Парламенту. Потім вона повернулася до Парламенту з тією метою, щоб прийняти конституційні і законні постанови про відведення військ, про зупинку силової операції і про повернення до Конституції 2004 року», - додав він.