Арсеній Яценюк після зустрічі з Ангелою Меркель: Німеччина підтримує політику санкцій проти РФ, доки Росія не забереться з України. У грудні санкції повинні бути продовжені

Арсеній Яценюк після зустрічі з Ангелою Меркель: Німеччина підтримує політику санкцій проти РФ, доки Росія не забереться з України. У грудні санкції повинні бути продовжені

19:00, 14 листопад 2016

У понеділок, 14 листопада, лідер політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у Берліні зустрівся з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

По завершенні зустрічі Арсеній Яценюк підкреслив, що «персонально канцлер Ангела Меркель і німецький уряд стоїть на форпості захисту України - як дипломатичного, так і політичного та фінансового».  Уряд Німеччини, нагадав лідер «Народного фронту», виділив значні ресурси для України і «підтримує політику санкцій проти Російської Федерації до того моменту, доки Росія не забереться з території України».

«Зараз ми живемо в світі нової реальності. І зовнішня політика Німеччини, зовнішня політика Європейського Союзу повинна бути узгодженою з зовнішньою політикою нової адміністрації Сполучених Штатів. Я переконаний в тому, що вільний світ буде стояти на цінностях демократії та свободи, які передбачають захист України і нашої територіальної цілісності й незалежності», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що до Бундестагу внесена резолюція про історичну відповідальність Німеччини перед Україною, що «передбачає як політичну, так і економічну допомогу Україні і звертається до німецького Уряду з тим, щоби і надалі підтримувати Україну»: «Ми переконані, що партії провладної коаліції візьмуть активну участь в тому, щоби така резолюція була проголосована».

Арсеній Яценюк також підкреслив необхідність єдності ЄС в питанні санкцій проти РФ: «Єдність базується на цінностях. Росія незаконно анексувала Крим, відправила свої війська в Донецьк і Луганськ. Вона не забралася з України. Це означає, що санкції повинні діяти. І я сподіваюся, що санкції будуть продовжені в грудні поточного року».

Відповідаючи на запитання журналіста стосовно Мінських домовленостей, лідер «Народного фронту» підкреслив, що Росія не виконує «першу і базову умову «Мінська» – припинення вогню»: «Російські війська далі обстрілюють українські позиції. Російська війська далі присутні. Тому без вирішення безпекового питання дискусія про «Мінськ» впирається в те, що Росія його просто не хоче виконувати».