Україна - особиста травма для Путіна. Він ніколи не відмовиться від спроб повернути її у свою сферу впливу

Україна - особиста травма для Путіна. Він ніколи не відмовиться від спроб повернути її у свою сферу впливу

14:08, 18 листопад 2016

«Україна - це особиста травма для Путіна. Він ніколи не відмовиться від своїх спроб повернути її у свою сферу впливу», - наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в інтерв’ю німецькому виданню Die Welt.

Арсеній Яценюк підкреслив,що президент РФ Путін грає на затягування часу: «Хіба хтось вірить, що він хоче, щоб Україна стала успішною державою, з процвітаючою економікою і демократією, членом ЄС і НАТО?»

«Україна - це особиста травма для Путіна. Він ніколи не відмовиться від своїх спроб повернути її у свою сферу впливу. Тому він робитиме все для того, щоб розколоти ЄС, впливати на вибори в Європі, підірвати позиції канцлера Меркель», - сказав він.

Крім цього, наголосив лідер «Народного фронту», президент Путін хоче «запровадити новий світовий порядок, який обмежив би вплив вільного Заходу і США, і в якому він мав би ключову роль»: «Ця мета стоїть і за його кампанією в Сирії».

Відповідаючи на запитання щодо можливої політики нового президента США Дональда Трампа в цьому питанні, Арсеній Яценюк сказав: «Я не вірю, що він як президент США зможе це сприйняти. Принаймні я на це розраховую».