Арсеній Яценюк у Брюсселі зустрівся з Єврокомісаром з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнесом Ганом

Арсеній Яценюк у Брюсселі зустрівся з Єврокомісаром з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнесом Ганом

20:30, 28 листопад 2016

У понеділок, 28 листопада, під час візиту до Брюсселя лідер політичної партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк зустрівся з Комісаром Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнесом Ганом.

Під час бесіди йшлося про пріоритетні питання співробітництва України з Європейським Союзом і головні проблемні теми на спільному порядку денному.

Співрозмовники предметно обговорили ситуацію, яка стосується надання Україні безвізового режиму. Як підкреслив Арсеній Яценюк, Україна очікує на невідкладне вирішення цього пріоритету і покладається на відповідальне слово ЄС. Як зазначалося під час обговорення, уже 29 листопада у Брюсселі відбудуться консультації стосовно запровадження т.зв. механізму призупинки безвізового режиму - інструменту, узгодження якого є важливим у контексті надання Україні безвізового режиму. "Ми сподіваємося, що в найкоротші терміни буде знайдено рішення в тому, щоб Україні вже остаточно надали безвізовий режим", заявив Яценюк.

Значну увагу співрозмовники приділили практичній підтримці українських реформ. Зокрема, йшлося про надання 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги від ЄС, а також надання Європейським Союзом 105 мільйонів євро для реформи державної служби України і підвищення зарплат для українських державних службовців.

Арсеній Яценюк подякував Йоганнесу Гану за його активні зусилля на підтримку України і відданість цілям та ідеалам, які визначають суть співробітництва України і ЄС.