Через допуск «Газпрому» до OPAL Україна може втратити до 400 млн доларів на рік. Є кілька варіантів рішення ситуації

Через допуск «Газпрому» до OPAL Україна може втратити до 400 млн доларів на рік. Є кілька варіантів рішення ситуації

19:46, 29 листопад 2016

«Нам вдалося не допустити розширення «Північного потоку». Але останнє рішення німецького регулятора та Європейської комісії, яка фактично допустила російський «Газпром» до системи OPAL, на наше переконання, порушує Третій енергетичний пакет», - наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в інтерв’ю журналістам по завершенні зустрічі з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском у Брюсселі у вівторок, 29 листопада.

Після цього рішення, за словами лідера «Народного фронту», Україна може втратити близько 20% транзиту: «У цифрах це від 300 до 400 мільйонів доларів на рік. Так само буде страждати Польща і Словаччина».

«Ми запропонували декілька варіантів рішень», - повідомив Арсеній Яценюк, зазначивши, що під час його вчорашньої зустрічі з віце-президентом Європейської комісії Марошем Шефчовичем були обговорені «можливості, як вийти з цієї ситуації».

«Рішення можливе, але для цього треба провести дуже серйозні перемовини з нашими європейськими партнерами, як ми далі бачимо нашу енергетичну співпрацю», - сказав лідер «Народного фронту».